Lokaal nieuws in het klein

"This section of my website is in Dutch."

Het nieuws is vaak niet prettig. Er komt zoveel geweld en verdriet voor. Hier een kijk op het nieuws in en rondom IJmuiden in miniatuur. Ik vind dat je er wel een beetje de humor van mag laten zien.

Wij zijn ook in het nieuws. Kleine Wereld december 2014 pagina 36. IJmuider Courant.

   Stephen Cassidy in het nieuws, Ijmuider Courant

Stephen Cassidy


Hangouderen IJmuiden

Met de vergrijzing hebben we de laatste tijd veel overlast van hangouderen in IJmuiden.

De politie kan echter alleen ingrijpen als er daadwerkelijk strafbare feiten worden gepleegd. 

 

Gekanteld busje in Haarlem

Gekanteld busje in Haarlem: In de omgeving van Haarlem heeft een automobilist bij een inhaalmanoeuvre via een blaadje gras zijn auto op de kop gezet. 

Gelukkig is het goed gekomen met de lading. De chauffeur bleek ongedeerd te zijn. Er is wel een scheur in zijn broek. De reddingsdiensten hebben hem ook geholpen met de reparatie.

Thuis knallen mag!

'Zwarte piet, vuurwerk en straks nog de paashaas. Worden al onze tradities om zeep geholpen met het vuurwerkverbod', vraagt een bewoner. 'Nee', zegt de woordvoerder.

'En een verbod op de vuurwerk productie is ook uitgesloten', aldus hem. Vuurwerk op het dakterras dan?. Opruimen willen de bewoners dan wel zelf doen.

  

Werkzaamheden Klaar

De werkzaamheden bij het gemeentehuis zijn uiteindelijk klaar.

klein werld

Reactie van de gemeente "Wij willen dat bewoners zich prettig en op hun gemak voelen."
 

Stephen on Google+

Sint-Maarten in IJmuiden

Medewerkers van de Sint-Maarten snoep vereniging zijn hard aan het werk.

little people,snoep-sint-maaten

Op 11 november hebben veel ouders zelf het snoep opgegeten. Als goede ouders hebben we alles over voor de kinderen en we willen het graag doen om de gezondheid van de kinderen te verbeteren, zegt een bewoner aan de redactie van de krant.

  

Zijn pepernoten te groot?

Zaterdag is Sinterklaas vol ornaat aangekomen, met 120 zwarte pieten en een boot vol reuze pepernoten. Bewoners vinden dat rondslingerende pepernoten levensgevaarlijk kunnen zijn.

fotografie ijmuiden door stephen cassidy

Pepernoten worden steeds groter. Dit jaar zijn de pepernoten weer groter dan vorig jaar. Winkeliers hebben pepernoten al sinds september in hun schappen.

Gaslucht Gemeentehuis

In de lift bij het gemeentehuis IJmuiden was er een sterke gaslucht ontdekt.

brandweer ijmuiden

Het gemeentehuis was gedeeltelijk ontruimd. Of het de geur van een haring over de houdbaarheidsdatum was, of iemand die teveel uien gegeten had, is nog in onderzoek.